Algemeen
12 mei 2024
HVCH VR1 beslist titelstrijd
HVCH VR1 - FC Tilburg: 3-1

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma voor HVCH Vr 1. Nummer 2 FC Tilburg kwam op bezoek, deze ploeg is nog volop in de titelrace verwikkeld met Beerse Boys. Slechts 1 punt verschil scheidt die beide ploegen met na vandaag voor beide ploegen nog 1 wedstrijd te gaan. Winst van HVCH (en winst van Beerse Boys) betekent dat de titelstrijd is beslist, maar belangrijker voor onszelf; de 5de plaats wordt daarmee veiliggesteld. Na de huldigingen van zowel Kim (300 wedstrijden Vr 1) als Anne (250 wedstrijden Vr 1), konden we aan de wedstrijd beginnen.

HVCH begon gemotiveerd aan de wedstrijd, dit resulteerde na 5 minuten al in een kans, 2 minuten later was het bij de tweede kans al raak: 1-0 dankzij Lieke van Nistelrooij. Net voor de drinkpauze (vanwege de hitte) viel de 1-1. Na de drinkpauze waren de betere kansen voor Tilburg, dit resulteerde gelukkig niet in grote kansen of doelpunten.

Na rust kwam er een beter HVCH uit de kleedkamer. Nogmaals, de ploeg hoefde niet op zoek te gaan naar de 2-1. Integendeel, het kon rustig afwachten. In een grote uitbraak in de 53ste minuut werd Lieke tegen de grasmat gewerkt en kreeg HVCH een strafschop: 2-1 Kim Kaandorp. Hoewel Tilburg bleef drukken op de goal van HVCH, bleven we (dankzij paal en een keer lat) toch op voorsprong staan. Uit een counter wist de ingevallen Noor er een corner uit te slepen. 83e minuut. De corner van Kim was (wederom) op maat waardoor Jamie (nu wel) raak kon koppen en de ploeg op rozen bracht! 3-1 Na nog wat sleurwerk van de ploeg en flink hard werken, bleven de punten verdiend in Heesch!

Zelf de 5de plek veiliggesteld! Na een moeizaam seizoen, een prima slot van het seizoen!