26 februari 2024
Zuur weekend
Halsteren - HVCH: 2-1 en Wittenhorst Vr1 - HVCH Vr1: 5-0

Het was een zuur weekend voor HVCH.

De mannen gingen op bezoek bij Halsteren op zoek naar de benodigde punten maar werden -zoals trainer Marc van de Ven het uitdrukte- 'ouderwets genaaid'. Scheidsrechter Den Ouden speelde een opmerkelijke rol, om het zacht te zeggen.

De eerste helft was Halsteren duidelijk sterker, maar HVCH hield keurig stand. Tot het einde van de eerste helft. Uit een vrije trap werd de bal door Halsteren aanvaller en oud-prof Melvin de Leeuw op de doellijn binnen getikt. De assistent scheidsrechter stond op een lijn en stak gedecideerd zijn vlag omhoog. Scheidsrechter den Ouden ging echter een lang onderhoud aan met zijn assistent en overrulede zijn vlagger. De foto’s vertellen het verhaal van de wedstrijd…

Door deze onbegrijpelijke beslissing was HVCH de concentratie kwijt. Binnen een paar minuten lag ook de tweede erin, rechtstreeks uit een verre vrije trap van wederom de Leeuw.

De tweede helft zagen we een ander HVCH. De frustratie was omgezet in positieve energie. Binnen een paar minuten maakte Milan Raijmaekers de aansluitingstreffer op fraaie wijze. De kansen waren er op de 2-2, maar het mocht helaas niet zo zijn. Nu hield Halsteren stand en kon het de 2-1 overwinning binnenslepen en het periodekampioenschap vieren. Felicitaties voor de West-Brabantse club, ook al was het met een zwaar gemoed.

Ook de Vrouwen hadden een zware middag. In Noord-Limburg werd met 5-0 kansloos verloren van Wittenhorst. Een complete off-day.

Volgende week kunnen de mannen revanche nemen, mede namens de vrouwen op Wittenhorst. Aanvoerder Roy Vissers zal zijn 250e wedstrijd spelen voor de blauw-witten.

De vrouwen gaan ook voor een herkansing, thuis tegen Schaesberg.

Kom komende zondag zowel Roy en zijn mannen als de vrouwen aanmoedigen in deze belangrijke wedstrijden.